flygande-jakob

Festlig flygande Jakob

Den här rätten är en klassiker och förekommer i många varianter. Broccoli och blomkål innehåller mycket vitaminer och mineraler, främst vitamin C. En klassisk flygande Jacob innehåller jordnötter, de har ersatts av cashewnötter. Nötterna har en bra fettkvalité och innehåller en hel del av nyttigt enkelomättade fett.

 

4 portioner

Ingredienser:

500g kycklingfilé
1 msk olivolja
500g blomkål
250g broccoli
2 vitlöksklyftor
2 bananer
½ msk curry
Salt & peppar
3 msk tomatpuré
400 ml koksmjölk (lätt)
2 msk mango chutney
1 msk limejuice
1 dl rostade cashewnötter

Tillagning

Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.

Bryn kycklingen i oljan i en stor stekpanna några minuter, krydda med curry, salt och peppar. Tillsätt blomkål, broccoli, vitlök och tomatpuré. Stek allt ytterligare några minuter. Häll på koksmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limjuice. Häll över kycklingen, grönsakerna och såsen i en i ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över cashewnötterna.

Servera din rätt med quinoa, bulgur eller fullkornsris och en grönsallad.

Näringsvärde per 100g

98 Kcal
8.5g protein
4.3g fett
5.4g kolhydrater