Biffar med pindjur samt päron- och avokadosallad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Biffar (bunke): Skölj 1 fp kikärtor (380 g) och 1 fp svarta bönor (380 g) och lägg i bunken. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Hacka 1 tråg babyspenat (70 g) och 100 g gul lök (ca 1-2 st). Vänd ner grönsakerna i bunken med 1 msk ströbröd, ½ msk majsstärkelse, ½ tsk salt, 1 tsk spiskummin, 1 tsk chilipulver och ½ tsk sambal oelek och blanda om till en jämn smet. Forma smeten till ca 8 biffar.
  2. Koka valfritt gryn (gärna bulgur) till 4 personer.
  3. Biffar (stekpanna): Hetta upp 1 msk olivolja och stek biffarna på medelhög värme, ca 4 min/sida i två omgångar.
  4. Sallad (skål): Blanda ihop 2 msk olivolja, ¾ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk flytande honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar direkt i skålen. Halvera, kärna ur och skär 1 avokado och 1 päron i klyftor. Tärna 1 röd paprika. Skölj och grovhacka 1/3 cosmopolitansallad. Blanda grönsa- kerna i skålen med dressingen.
  5. Servera biffarna med grynen, salladen och 1 burk pindjur (300 g).

INGREDIENSER:

1 fp kikärtor, 380 g
1 fp svarta bönor, 380 g
1 tråg babyspenat, 70 g
100 g gul lök, ca 1-2 st
1 msk ströbröd
½ msk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
½ tsk sambal oelek
4 portioner valfritt gryn
3 msk olivolja
¾ msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 avokado
1 päron
1 röd paprika
1/3 cosmopolitansallad
1 burk pindjur, 300 g

TILLAGNINGSTID:

35-40 min (aktiv tid)
40-45 min (total tid)

Källa: Middagsfrid