ASIATISK LIMEKYCKLING MED ROSTADE CASHEWNÖTTER

Denna rätt går bra att frysa in efter tillagning om det blir mat över. Marina­den kan göras i förväg (punkt 3), gärna kvällen före och hällas över kycklingen. Om du bara har ja­pansk soja hemma, ta dubbla mängden.

INGREDIENSER:

  • 4 portioner ris/gryn
  • 1 lime
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ krm cayennepeppar
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 100 g gul lök, 1-2 st
  • 200 g morötter, 2-3 st
  • 200-300 g pak choy
  • 1 gul paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse cashewnötter, 100 g

TILLAGNINGSTID:

25 – 30 min (aktiv tid)

25 – 30 min (total tid)

GÖR SÅHÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 °.
  2. Ris (kastrull): Koka ris/gryn till 4 personer.
  3. Marinad (ugnsform 20×30 cm): Skölj och riv skalet från 1 lime. Blanda limeskalet med saften från 1 lime, 1 msk kinesisk soja, 1 msk flytande honung, ½ tsk salt och ½ krm cayennepep- par i formen.
  4. Halvera ca 600 g kycklingfilé på längden. Lägg kycklingen i formen och blanda runt. Stek mitt i ugnen i ca 15 min.
  5. 5.Skär 100 g gul lök (1-2 st) i 1 cm breda klyftor. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i 1 cm tunna stavar. Strimla 200-300 g pak choy och 1 gul paprika.
  6. 6.Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan. Pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken, morötterna och pak choyen. Fräs på medelhög värme i 4-5 min. Tillsätt paprikan och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med 2 krm salt.
  7. Strö 1 påse cashewnötter (100 g) över limekycklingen och ser- vera med de frästa grönsakerna och riset/grynen.

Smaklig måltid!

Källa: Middagsfrid (www.middagsfrid.se)