Nyheter

Pressmeddelande – Actic vill utveckla Sydpoolen till ett friskvårdscenter

Actic vill utveckla Sydpoolen till ett friskvårdscenter

Sedan Actics förvärv av Sydpoolen har bolagets inriktning varit att konvertera anläggningen till ett friskvårdscenter. Första steget i denna inriktning tog Actic för några år sedan i och med samarbetet med Telge Rehab. Den satsningen följdes upp med en stor utbyggnad av träningsfaciliteterna för två år sedan och nu vill Actic utveckla anläggningen till ett fullskaligt ”Hälsokluster”.

– Vi vill utveckla Sydpoolen vidare, och vi inleder nu en dialog med kommunen om detta. Vi ser ett utökat behov för en starkare integration mellan sjuk- och hälsovården samt friskvårds- och träningsområdena. Med utvecklingen som nu sker under kommunens ledning av Kanalstaden är det rätt tid att ta detta steg, säger Christer Zaar VD för Actic.

Träning är en förutsättning för att ha en god fysisk men också en god mental hälsa och målet är att koppla ihop Actics verksamhet närmare mot sjuk- och hälsovården. För att utveckla Sydpoolens fastighet, med utökat utbud av träning och hälsovård, kommer nu byggtekniska undersökningar påbörjas för att dels undersöka förutsättningarna för detta och dels genomföra nödvändiga renoveringar. Som ett första steg i detta arbete kommer därför äventyrsdelen av badet att stängas fredagen den 29 januari.

– Vi har jobbat ihop i flera år och samarbetet har utvecklats väldigt positivt t ex gällande kopplingen mellan vår rehabträning och den träningen som Actic arbetar med. Vi ser också fördelar med att få hit flera vårdverksamheter och ser fram emot den här utvecklingen, säger Tommy Tedelund, en av grundarna till Telgerehab.

Visionen är en modern anläggning med träning och friskvård och omfattande bad- och simverksamhet, där också idrottsmedicin, rehabilitering, specialistvård och företagshälsovård har en given plats i verksamheten.

– Det framtida friskvårdscentret ska kunna ta emot och bli till stor nytta för boenden i regionen, t ex unga, studerande, seniorer, arbetssökande, sjukskrivna och de som går på rehabilitering, avslutar Christer Zaar, VD för Actic.

För mer information, kontakta:

Christer Zaar VD Actic AB, 070-893 33 22
Johan Arnerlind, Driftschef Fullservice Gym&Bad, mobil 073-6361187

Ni som har outnyttjade 10-klipp på Äventyrsbadet på Actic Sydpoolen kan vända sig till medlemsservice på e-post: kundsupport@actic.se eller tel.nr: 08-519 211 00.

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!

Ett bra stöd mot målet

Actic App

Håll koll på all din träning var du än är med vår app till iPhone och Android. Vår app är en kostnadsfri tjänst som ingår i alla våra medlemskap. Om du inte redan har den, ladda ned den idag!